- 1 kg bal kabağı
- 2 su bardağı şeker
- 1 tane hazır pasta keki
- 1 su bardağı süt
- 1 komposto kasesi kremşanti
- 1 su bardağı ceviz
- 1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
Yapılışı
Kabakları küçük küçük doğrayın. 2 bardak şekerle yumuşayıncaya kadar pişirip ezin. Pasta kekinin bir parçasını kabağın içine ufalayın. Diğer yarısını bir pasta tabağına yerleştirin. Kekin üzerini portakal suyuyla ıslatın. Kabağa portakalın kabuğunu ve suyunu ekleyip karıştırın. Tabaktaki kekin üzerinde dağ şeklinde yerleştirin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerine kremşanti sıkın, en tepesine bir tutam nar koyun. Yeşil fıstık, portakal kabuğu, hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder