5 Temmuz 2015 Pazar

Evde Hösmerim Tarifi

Balıkesir'in ünlü tatlılarından biridir. Şarküterilerde rastladığımız höşmerim tatlısını bu kez evde deneyelim istedik.

MALZEMELER

  • 250 gr kadar tuzsuz taze peynir veya lor
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • 1,5 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI

Peyniri rendeleyiniz veya çatalla eziniz. Hafif ateşe koyup peyniri eritiniz. Unu bir tencereye koyup hafif ateşte kavurunuz. Erimiş peynire şekeri, kavrulmuş unu, irmiği koyup karıştırarak yağ çıkıncaya kadar pişiriniz. Ateşten alıp kapalı olarak biraz kabartınız. Ilık olarak servis yapınız.

Not: Varsa, kabarma esnasında 1 çay bardağı süt koyabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Denenmis Tarifler Template by Ipietoon Cute Blog Design