- 2 adet portakal
- 4 adet orta boy kereviz
- 4 adet ince havuç
- 1 avuç arpacık soğan veya 1 adet irice kuru soğan
Yapılışı
Öncelikle havuçlar bir miktar haşlanır. Kerevizler soyularak ortalarına havuç girecek kadar kabak oyacağı ile oyulur. Haşlanmış havuçlar kerevizlerin oyuk kısmına sokularak havuçların fazla kısımları kesilir. Tencereye 2-3 kaşık zeytinyağı ve yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğan (veya bütün arpacık soğan) konularak sararıncaya kadar kavrulur. Kavrulmuş soğanların üzerine kerevizleri bütün olarak oturtup içine tuz, 1 adet kesme şeker, 2 adet sıkılmış portakal suyu, yarım limonun suyu ilave edilerek pişirilir. Soğuyunca kerevizler halka halka kesilerek servis yapılır. Tenceredeki kalan sos üzerine dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder