- 6 Adet içli Enginar
- 200 gr. kıyma
- 2 kaşık pirinç
- 2 kaşık yağ
- 1 kaşık un
- Dereotu
- Tuz
Hazırlanışı
Enginarlardan bir parmak uzunluk bırakıp saplarının fazlasını kesin. Dış kabuklarını sap kısmına yakın yerlerine doğru kırarak, sert yaprakları kesin. Uç kısmından da biraz kesip bir kaşık yardımı ile göbeğindeki fırça gibi kılları kazıyın. Bolca limonla ovup, limonlu, unlu ve tuzlu suya atın. Etli dolma içini hazırlayın. Enginarları unlu sudan çıkarıp, yıkayıp içlerini doldurun. Tencereye yerleştirin. Su ve bir limon suyu koyup, enginarların üzerini yağlı kağıtla kapatınız. Orta hararetli ateş üzerinde etler ve enginarlar yumuşayana kadar pişiriniz. İneceğine yakın terbiyesini koyup, bir taşım kaynatıp ateşten alınız. Dereotu koyup servis yapınız.
Terbiyesi
Yumurta sarısını bir limon suyu ile iyice ezip biraz suyla sulandırıp dolmaya ilave edip bir taşım kaynatıp ateşten alınız.
0 yorum:
Yorum Gönder