- 6 adet enginar
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet soğan
- 1 adet limonsuyu
- Zeytinyağı,tuz,şeker,un,dereotu
Hazırlanışı:
Havuç, soğan ve patatesi küçük küçük doğrayarak sırası ile kavurarak yeterince su verilir. Limon suyu ve bir çorba kaşığı un ilave edilir. Tuz ve şeker koyarak karıştırılır. Kaynamaya başlayınca enginarlar ilave edilerek pişirilir en son olarak bezelye konularak soğuduktan sonra dere otu serperek servis yapılır.
Not: Resimdeki gibi yapılmak istenirse enginarlar limonlu ve tuzlu suda hafifçe haşlanıp, yukarıdaki gibi bezelyeli karışım pişirilip içlerine doldurulur. Tenceredeki kalan su üzerine gezdirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder