- 2 adet tavuk göğüs eti
- 40 adet büyük boy mantar
- 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
- Tuz
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
Mantarların sapları koparın. Çok küçük küpler halinde kesilmiş tavuk göğüsünü yeterince tereyağında kavurun. Tuzunu ayarlayın. Dövülmüş cevizi ekleyin. Ateşin üzerinden alın. Mantarların çukur kısımları üste gelecek şekilde çok az yağlanmış fırın tepsisine dizin.Tavuk etini tepeleme olacak şekilde mantarlara doldurun. Tepsinin üzerini aleminyum folyo ile kapatın. Mantarlar saldıkları suyun büyük kısmını çekinceye kadar 200 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Folyoyu çıkartın üzerine kaşar peynirini serpin. Kaşar peyniri eriyinceye kadar fırında bekletin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder