15 Ağustos 2015 Cumartesi

Buzdolabı Böreği Tarifi

Malzemeler 
  • 3 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 300 gr. kıyma
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • yarım paket margarin
  • 2 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı


   Soğanları yemeklik doğrayın, tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun pembeleşinceye kadar soteleyin, daha sonra kıymayı, ince doğranmış yeşil biberi ve küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin ve iyice pişirin. En son tuz, kimyon ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın. Soğuyan malzemenin içine yarım demet ince doğranmış maydanozu ilave edin. Yarım paket eritilmiş margarinin içine 2 çay bardağı soğuk su ilave edip 3 adet yufkanın her katına sürelim. 3 kat yufka üçgen şeklinde 12 eşit parçaya bölelim. Malzemeleri yufkaların geniş kısmına koyalım, sonra rulo şeklinde saralım. Rulo şeklinde sardığımız börekleri derin dondurucuya koyarak donduralım. Dondurduğumuz börekleri pişirmeden 15 dakika önce suda çözdürelim, sonra kağıt havlu ile kurulayalım. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim. önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.



0 yorum:

Yorum Gönder

 

Denenmis Tarifler Template by Ipietoon Cute Blog Design