- 1 paket köftelik bulgur
- 4 adet domates
- 2 adet soğan
- 3 adet limon
- 6 tane taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze nane
- 2 kaşık biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 baş sarmısak
Hazırlanışı:
Derin bir kaba bulgur koyulur.Domatesler,limon ve biber salçası ilave edilir.Yoğrulur.Çekilmiş kuru soğan ve sarımsak ilave edilip yoğrulmaya devam edilir.Kabuğu ile doğranmış limonlar bulgur yumuşayınca içinden ayıklanır. Baharat ve taze nane ilave edilir yine yoğrulur. Yağ ilavesi ile biraz daha yoğrulur. İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğan katılır. Yine yoğrulur.Şekil verilir.
0 yorum:
Yorum Gönder