- 1 paket köftelik bulgur
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1 kaşık biber salçası
- 1 demet maydanoz
- Bir kaç tane taze soğan
- Tuz
- 2 kaşık biber salçası
- 1 baş soğan
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Bulgur, un, irmik, yumurta, biber salçası, biraz su ile ıslatılıp daha sonra güzelce yoğrulur. Hamur haline gelince küçük köfteler yuvarlanır. Bunlar bol kaynar limonlu ve tuzlu suda hafif haşlanır.
Sosun hazırlanışı :
1 bardak yağ tavaya dökülür. 2 kaşık biber salçası kokusu çıkana kadar kavrulur. Dövmüş olduğumuz 1 baş sarımsak ilave edilir. Daha sonra yeşillikler üzerine dökülür. Arzu edilirse üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder