- 6-7 adet patates
- Tuz, limon, karabiber, kırmızı biber
- 1-2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 5-6 adet küçük salatalık turşusu (ince doğranmış)
- 1-2 kaşık mayonez
- 1-2 kaşık mısır konservesi
Yapılışı
Patatesler iyice haşlanıp rendelenir. Tuz, limon, karabiber, kırmızı biber ve sarımsakla karıştırıp iyice yoğrulur. 2 ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Çok incecik kıyılmış maydanoz ve dereotu karışıma bolca bulanır. Ortalarına parmakla bastırılarak çukur açılır. İçine turşu, mısır, mayonez karışımından doldurulup üzerine bir parça pancar turşusu konularak süslenir.
Not: Patates topları maydanoz-dereotu yerine bol kırmızı bibere veya çörek otuna bulanarak ve ortası yukarıdaki gibi doldurularak değişik renkli toplar elde edilip garnitür olarak kullanılabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder