- 1 yumurta akı
- 200 gr. eritilmiş margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Hazırlanışı
Yumurta akını, eritilmiş soğutulmuş margarini, yoğurdu,1 çay bardağı sıvı yağı bir müddet elle karıştıralım. Daha sonra kabartma tozu ve tuzu ilave katalım. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak kıvama gelinceye kadar hamurumuzu yoğuralım. Hamurumuzu yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp avuç içinde açıp içine peynir veya zeytin (benim kızım mayonezli poğaçayı çok seviyor) konulabilir. hazırladığımız poğaçaları tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu yada susamla görselliğini ve nefasetini arttırp 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder