17 Ağustos 2015 Pazartesi

Kalbura Bastı Tarifi

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 150 gr. fındıkiçi, ceviz içi veya hindistan cevizi
  • Alabildiği kadar un
Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
Hazırlanışı

  Sıvı yağ hafif ısıtalım, İçerisine 1 çay bardağı su , yumurta, yoğurt  ve kabartma tozu ve alabildiğince un ile yoğuralım. hamur kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurma işlemine devam edelim. Kıvama gelen hamur parçalara ayrılarak rende üzerinde veya kalbur deseni verebileceğimiz herhangi bir mutfak gereci ile şekil verilerek hafif yağlanmış tepside pembeleşinceye kadar pişirilir. Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbet tepsiye dökülüp çekmesi beklenir. Fındık, ceviz veya hindistan cevizi üzerine serpilerek servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Denenmis Tarifler Template by Ipietoon Cute Blog Design