28 Ağustos 2015 Cuma

İç Pilav Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım fincan dolmalık fıstık
  • Yarım fincan kuş üzümü
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 avuç kestane
  • Yenibahar, tarçın, karabiber ve tuz
Hazırlanışı:

Kestaneler çizilir, fırında pişirilir. Kabukları soyulur iri parçalara bölünür. Tencere içine yağ konularak önce fıstıklar sonra soğanlar hafifçe kavrulur. Önceden ıslatılmış süzülmüş pirinçler ilave edilerek kavrulur. Sonra kestaneler ve baharatlar katılır. Üzerini yarım bardak geçecek kadar su ilave edip ağır ateşte pişirilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Denenmis Tarifler Template by Ipietoon Cute Blog Design