4 Ağustos 2015 Salı

Hurmalı Kurabiye Tarifi

Farklılıkları sevenlere özel bir kurabiye tarifi.

Malzemeler

  • 1 su bardağı kıyılmış hurma
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı ezilmiş fındık
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kakao
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı toz karanfil
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Hazırlanışı:

Eritilmiş tereyağı ve şekeri iyice çırpın.Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın.Sütle karıştırın.Bu karışıma şekerli yağlı karışımı ilave edin. Yine çırpın. Ardından hurma, fındık, kakao, tuz, zencefil, tarçın, hindistan cevizi, toz karanfil ile kurabiye hamuru kıvamını alıncaya kadar un ilave edin. Kurabiye hamurunu ceviz büyüklüğünde top şekline getirin. Elde ettiğiniz topları yağlı tepsiye dizin. 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuk servis edin.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Denenmis Tarifler Template by Ipietoon Cute Blog Design