Malzemeler
- 1 kg havuç
- 2 paket kakaolu bisküvi
- 2 su bardağı şeker
- Yarım paket margarin
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 paket vanilya
Üzeri için hindistan cevizi.
Hazırlanışı
Havuçlar tıraşlanır. Daha sonra irice rendelenir. İçine 2 su bardağı şeker ekleyelim. Havuçları kendi suyu ile pişirelim. Yumuşayınca ateşten alalım. İçine bisküviyi küçük küçük kırarak ekleyelim. Cevizi, limon kabuğu rendesini, margarini, vanilyaları ilave edip iyice karıştıralım. Ceviz iriliğinde parçalar koparalım. Elimizle yuvarlayalım. Hindistan cevizine bulayalım. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis yapalım.

0 yorum:
Yorum Gönder