17 Temmuz 2015 Cuma

Leziz Açma Tarifi

Simit kadar lezzetli sevdiğimiz bir başka hamur işinin tarifini paylaştım bugün sizlerle. Umarım seversiniz bunu da.

Malzemeler

  • Yarım paket margarin ( Eritilecek)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz maya veya küçük paket yaş maya
  • Susam
  • Alabildiği kadar un
Hazırlanışı:

Erimiş margarin, sıvı yağ,süt, yumurtanın beyazı, tuz, şeker ( mayaya karıştırılmış ılık su ile ) alabildiği kadar un yoğrulur. Hamur ele yapışmayacak şekilde yumuşak olmalıdır. 20-25 dakika mayalanan hamur bezelerine burgulu simit şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür sonra susam serpilir.








0 yorum:

Yorum Gönder

 

Denenmis Tarifler Template by Ipietoon Cute Blog Design