16 Temmuz 2015 Perşembe

Pratik Mutfak Bilgileri



  • Pilavınızın beyaz olması için suyuna bir-iki damla limon suyu sıkınız.
  • Pilavın tane tane olması için ise nişastasından iyice yıkayarak arındırınız ve iyice kavurunuz.
  • Kuru fasülye, nohut gibi bakliyatların gaz yapmasını önlemek için pişerken içine bir tutam kimyon atınız.
  • Fazla tuzlu olan yemeklerinize bir bütün patates ekleyebilirsiniz.
  • Buzdolabına kesip koyduğunuz limonun kurumaması için bir çay tabağına bir miktar su ekleyip kesilmiş limonu üzerine kapatınız.
  • Buzdolabı kokusunu önlemek için buzdolabının bir köşesine bir parça mangal kömürü koyunuz.
  • Etin yumuşak olması için öncelikle mühürlemeniz gerekir. Mühürlemek eti yüksek ısıyla kavurmaktır. Kavurup ,mühürleyip sonra kısık ateşte pişirirseniz etiniz yumuşacık olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Denenmis Tarifler Template by Ipietoon Cute Blog Design