- Pilavınızın beyaz olması için suyuna bir-iki damla limon suyu sıkınız.
- Pilavın tane tane olması için ise nişastasından iyice yıkayarak arındırınız ve iyice kavurunuz.
- Kuru fasülye, nohut gibi bakliyatların gaz yapmasını önlemek için pişerken içine bir tutam kimyon atınız.
- Fazla tuzlu olan yemeklerinize bir bütün patates ekleyebilirsiniz.
- Buzdolabına kesip koyduğunuz limonun kurumaması için bir çay tabağına bir miktar su ekleyip kesilmiş limonu üzerine kapatınız.
- Buzdolabı kokusunu önlemek için buzdolabının bir köşesine bir parça mangal kömürü koyunuz.
- Etin yumuşak olması için öncelikle mühürlemeniz gerekir. Mühürlemek eti yüksek ısıyla kavurmaktır. Kavurup ,mühürleyip sonra kısık ateşte pişirirseniz etiniz yumuşacık olacaktır.
16 Temmuz 2015 Perşembe
Pratik Mutfak Bilgileri
Etiketler:
Pratik Bilgiler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder