18 Temmuz 2015 Cumartesi

Paçanga Böregi Tarifi

Nefis bir börek. Özellikle pastırma sevenler bu lezzete hayır diyemez.

Malzemeler


  • 2 adet yufka
  • 2 adet yumurta akı
  • 4 adet çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 100 gram pastırma
  • 50 gram tereyağı
  • pul biber, tuz
Hazırlanışı: Biberlerin tohumları çıkarılır. Biberler ve pastırmalar ince ince (julyen ) doğranır. Domatesler soyulur. Küp küp doğranır. Tavaya tereyağı koyup biberler öldürülür. Pastırmalar ilave edilir. Kavrulur. En son domatesler katılır. Böylece iç harcımız hazır. Yufkalar 10 cm kalınlığında kesilir. İçlerine 1 yemek kaşığı iç malzeme konur, sarılır. Az miktarda tereyağında kızartılır.




0 yorum:

Yorum Gönder

 

Denenmis Tarifler Template by Ipietoon Cute Blog Design