Malzemeler
- 3 yumurta
- Yarım bardak sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ıspanak püresi(Yarım kg ıspanak haşlanmış)
- 9 dolu yemek kaşığı un
- Yarım kg süt
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket margarinin dörtte biri
Şeker ve yumurta çırpılır. Yağ ilave edilip çırpılır. Un kabartma tozu eklenir, karıştırılır. En son ıspanak püresi eklenir. Yağlanıp unlanmış 35 cm çaplı tepsiye dökülür. 170 derecede 20 dakika pişirilir. Pişen kek ikiye bölünür. Arasına kreması sürülür. Üst kat kapatılır. Krem şanti hazırlanır. Üzerine sürülür.
0 yorum:
Yorum Gönder